Anorexia Nervoasa + Video

Anorexia implica intotdeauna refuzul individului de a mentine o greutate corporala rezonabila. Sunt descrise 2 subtipuri de anorexie: anorexia in care aportul alimentar este restrictionat si anorexia caracterizata prin episoade recurente de alimentare necontrolata si evacuarea continutului intestinal prin purgative.

Sistemele afectate de anorexie sunt: cardiovascular, endocrin/metabolic, gastrointestinal, nervos si reproducator. Varsta predominanta la care se manifesta anorexia este adolescenta, insa poate aparea la orice varsta.

Anorexia debuteaza insidios. Printre primele semne de anorexie se numara: amenoreea, pacientul neaga existenta problemei si se considera supraponderal chiar in prezenta starii de emaciere, preocuparea excesiva pentru dimensiunile corpului si controlul greutatii. Se poate observa un ritual al alimentarii, pregatirea alimentelor in mod elaborat. Pot aparea fracturi cauzate de efortul fizic prelungit, pierderea interesului sexual, izolare sociala, tegumente deshidratate, cu fisuri si rarirea parului la nivelul scalpului. Se opreste cresterea, scade sensibilitatea la durere, apare hipotensiunea si bradicardia, pacientul poate avea stari de hipotermie si intoleranta la frig. Sunt frecvente edemele periferice, de tip casectic, alterarea cognitiva si constipatia.

Ingrijirea adecvata a pacientilor suferinzi de anorexie implica spitalizare daca greutatea este sub 75% din valoarea normala corespunzatoare varstei si inaltimii, daca exista hipotensiune ortostatica marcata, bradicardie cu mai putin de 40 de batai pe minut, temperatura centrala sub 37 C sau daca pacientul are tendinta la suicid. Scopul initial este restabilirea greutatii corpului.

Conditii asociate cu anorexia: depresie majora sau distimie, fobie sociala, tulburare obsesiv-compulsiva, abuzuri de substante, personalitate evitanta.

Video-ul de mai jos este reprezentativ pentru atitudinea si perceptia bolnavilor suferinzi de anorexie.

8 raspunsuri

  1. Vai de capul meu, exista asa ceva?????

  2. da mai poate sta in picioare sa filmeze videoul asta? ciudat… parca e un pic slabuta…

  3. wow…..no comment la filmultez, pur si simplu fara cuvinte!

  4. Nu sunt doctor si nici nu intentionez sa devin (nici nu mai am cum) da mie mi se pare ca are sub 75% din greutatea normala, nu trebuie internata?

  5. super realizat filmuleul

  6. e extraordinar unele persoane fac asta de multe ori doar din cauza ca nu se simt bine in pielea lor am trcut prin asta dar am luat-o pe un drum bun de una singura am inceput sa mananc sanatos si sa ma tin de sala asta e solutia sa te mentii slab sanatos si frumos poti avea grija de cum arati si fara sa te infometezi ,dar depinde f mult de personalitatea si metabolismul fiecaruia dintre noi foarte interesant bvo

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.