Anticonceptionale Cu Acid Folic

Ieri a fost Ziua Mondiala a Contraceptiei asa ca imi permit sa vin cu un al doilea articol consecutiv avand ca tema tot anticonceptionalele dupa ce am lamurit ieri ca riscul de cancer nu e crescut sub tratament contraceptiv hormonal.

U.S. Food and Drug Administration (FDA) a aprobat primul anticonceptional care contine si acid folic. Beyaz este produs de Bayer HealthCare Pharmaceuticals Inc., aceeasi companie care produce si anticonceptionalele Yaz.

Pe langa compozitia Yaz (0,02 mg etinilestradiol + 3 mg drospirenona), Beyaz contine si 0,451 mg de levomefolat de calciu.

Stiindu-se faptul ca acidul folic (vitamina B9) este recomandat ca supliment femeilor care doresc sa ramana insarcinate, principalul efect tintit fiind protectia impotriva defectelor de tub neural, compania producatoare a noului contraceptiv confirma ca si in cazul Beyaz, acidul folic are acelasi scop.

Cu alte cuvinte, se scoate un nou anticonceptional pe piata, care se doreste a fi superior din punct de vedere calitativ, dar punem si niste acid folic asa… niciodata nu se stie…

Dupa mine e ca si cum ai vinde anticonceptionale si ai da bonus cate o pereche de botosei sau un biberon. Doar mie mi se pare deplasat? Adica m-as astepta la orice artificiu de marketing, adaugare de agenti pentru catifelarea tegumentului, alungirea genelor sau inalbirea dintilor, dar chiar acid folic? In anticonceptionale?!

5 raspunsuri

  1. am citit pe RxlList ..mda ..trebuie sa elucidam problema

  2. Dr Laurentiu Craciunas

    Acidul folic e implicat in diviziunea celulara, deci cancerul e strict dependent de el, dar si alte tesuturi care au rata de turn-over mare (tegument, vilozitati intestinale, embrion etc).

  3. de asemenea femeile din america au deficit de folati,,,,si stiam ca scade riscul de cancer,,,

  4. Dr Laurentiu Craciunas

    Nu e 2%, e undeva sub 0,5%, iar absenta acidului folic ca supliment e nimic pe langa ce efect are tratamentul cu anticonceptionale peste sarcina…

  5. ….daca te incadrezi in procentul de 2% macar acid folic sa fie!

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.