Anticonceptionale Cu Acid Folic

Ieri a fost Ziua Mondiala a Contraceptiei asa ca imi permit sa vin cu un al doilea articol consecutiv avand ca tema tot anticonceptionalele dupa ce am lamurit ieri ca riscul de cancer nu e crescut sub tratament contraceptiv hormonal.

U.S. Food and Drug Administration (FDA) a aprobat primul anticonceptional care contine si acid folic. Beyaz este produs de Bayer HealthCare Pharmaceuticals Inc., aceeasi companie care produce si anticonceptionalele Yaz.

Pe langa compozitia Yaz (0,02 mg etinilestradiol + 3 mg drospirenona), Beyaz contine si 0,451 mg de levomefolat de calciu.

Stiindu-se faptul ca acidul folic (vitamina B9) este recomandat ca supliment femeilor care doresc sa ramana insarcinate, principalul efect tintit fiind protectia impotriva defectelor de tub neural, compania producatoare a noului contraceptiv confirma ca si in cazul Beyaz, acidul folic are acelasi scop.

Cu alte cuvinte, se scoate un nou anticonceptional pe piata, care se doreste a fi superior din punct de vedere calitativ, dar punem si niste acid folic asa… niciodata nu se stie…

Dupa mine e ca si cum ai vinde anticonceptionale si ai da bonus cate o pereche de botosei sau un biberon. Doar mie mi se pare deplasat? Adica m-as astepta la orice artificiu de marketing, adaugare de agenti pentru catifelarea tegumentului, alungirea genelor sau inalbirea dintilor, dar chiar acid folic? In anticonceptionale?!

5 raspunsuri

  1. ….daca te incadrezi in procentul de 2% macar acid folic sa fie!

  2. Dr Laurentiu Craciunas

    Nu e 2%, e undeva sub 0,5%, iar absenta acidului folic ca supliment e nimic pe langa ce efect are tratamentul cu anticonceptionale peste sarcina…

  3. de asemenea femeile din america au deficit de folati,,,,si stiam ca scade riscul de cancer,,,

  4. Dr Laurentiu Craciunas

    Acidul folic e implicat in diviziunea celulara, deci cancerul e strict dependent de el, dar si alte tesuturi care au rata de turn-over mare (tegument, vilozitati intestinale, embrion etc).

  5. am citit pe RxlList ..mda ..trebuie sa elucidam problema

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.