Anticonceptionale Pentru Barbati

LIVESCIENCE – Cu ajutorul prezervativelor si vasectomiilor, barbatii isi asuma responsabilitatea pentru 1/3 din contraceptii, dar oficialitatile din domeniul medicinei spera ca procentul sa creasca.

„Imaginati-va ce-ar fi daca ar mai exista o metoda temporara” a spus Elaine Lissner, director al Male Contraception Information Project.

Cateva posibilitati promitatoare – de la pastile pana la dopuri – au aparut recent, fiind facute publice la conferinta Future of Male Contraception, tinuta in Seattle si sponsorizata de Institutul National de Sanatate, OMS si altele.

Blocant pentru sperma: cercetatorii care au dezvoltat Dispozitivul Intra Vas urmeaza sa anunte rezultatele testelor aratand „echivalenta substantiala cu metodele de vasectomie traditionale” intr-un studiu pe 90 de barbati. Dispozitivul – un set de dopuri detasabile – blocheaza sperma in canalul deferent, canal care este taiat la vasectomie. Este nevoie de mai multe cercetari pentru a afla daca fertilitatea revine dupa inlaturarea dopurilor.

Pastile asemenea testosteronului: un medicament numit SARM (selective androgen receptor modulator) este testat pe oameni ca tratament pentru osteoporoza si pierdere musculara. Cercetatorii spun ca are potential si ca anticonceptionale pentru barbati. Un medicament similar luat pe cale orala reduce cantitatea de sperma la soareci.

Pastile nehormonale: cercetatorii au aratat un compus nehormonal numit CDB-4022, care impiedica spermatozoizii de maimuta sa ajunga la destinatie. Cercetatorii de la Universitatea din Pittsburgh au afirmat ca la incetarea tratamentului, fertilitatea a reaparut complet dupa 16 saptamani. Cu toatea astea, siguranta folosirii medicamentului trebuie inca testata.

„Niciodata nu vor fi toti barbatii interesati de noile metode contraceptive” a spus Lissner. „Dar atitudinea s-a schimbat – studiile arata ca majoritatea barbatilor le vor lua in considerare”.

Un nou chestionar organizat de Coalitia Internationala pentru Contraceptia Barbatilor a descoperit ca 61% dintre barbati ar alege un medicament nehormonal in locul celorlalte optiuni.

„Unii barbati sunt destul de disperati pentru un control mai bun al fertilitatii” a spus Kirsten Thompson, director al Coalitiei Internationale pentru Contraceptia Barbatilor. „Ei cauta ceva pe care sa se poata baza”.

1 raspuns

  1. Neacsu Mirabela

    Mar interesa Pastilele anticonceptionale pt b?rba?i si cum as putea achizi?ionat ? Va multumesc

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.