Anticorpii SanatateaTV Au Efect Antigenic Pentru Medicina Romaneasca

A trecut o perioada lunga de cand nu am mai evidentiat erori medicale de pe site-ul SanatateaTV, nu pentru ca nu au mai aparut, ci pentru ca m-am plictisit sa vad ca nu fac altceva decat sa continue in acelasi stil pseudomedical, totusi un ultim articol parca e scris intentionat sa zgarie urechea oricarei persoane care are notiuni medicale de baza.

Este vorba de articolul Doi anticorpi neutralizeaza 90% din tulpinele HIV in care se intrec greselile din fiecare paragraf…

Antigene VRCO1 si VRCO2 sunt doi anticorpi puternici care neutralizeaza 90% din totalul tulpinilor virusului HIV, cel ce declanseaza SIDA.

Antigenele sunt substante sau celule straine organismului care induc producere de anticorpi specifici sau de limfocite si care interactioneaza specific cu produsii raspunsului imun.

Anticorpii sunt substante specifice, de natura proteica, prezente in mod natural sau produse in organism sub actiunea unui antigen si care poseda proprietatea de a reactiona specific cu antigenul corespondent.

Cu alte cuvinte, daca VRCO1 si VRCO2 sunt doi anticorpi puternici care neutralizeaza 90% din totalul tulpinilor virusului HIV, atunci cum poti fi ei antigene HIV? E nonsens…

Faptul ca cei 2 anticorpi reactioneaza cu 90% din tulpinile HIV nu tine de putere, expresia anticorpi puternici e aiurea. Nu este unul mai puternic decat altul, dar cei 2 anticorpi sunt raspuns pentru antigene existente in 90% din tulpinile HIV, de asta reactioneaza cu 90% din tulpinile HIV.

E ca si cu o cheie care deschide o broasca. Daca broasca respectiva este aceeasi la 100 de usi, aceeasi cheie le deschide pe toate, dar nu pentru ca este puternica (metal tare), ci pentru ca e potrivita…

In acelasi paragraf, HIV nu declanseaza SIDA, HIV cauzeaza SIDA, intre a declansa si a cauza e diferenta din punct de vedere medical.

Ei au putut sa izoleze acesti anticorpi cu ajutorul unui nou mobil molecular, una din proteinele care formeaza virusul HIV ce a fost modificata genetic pentru a se fixa pe anumite celule, stimulandu-le sa produca anticorpii ce neutralizeaza HIV.

Ceva care nu contine material genetic (ADN/ARN) nu poate fi modificat genetic (ca nu ai ce…). Proteinele nu contin nici ADN nici ARN, deci sa spui ca o proteina (sau orice alta substanta) a fost modificata genetic e iar nonsens. In articolul original (da, nu SanatateaTV e sursa chiar daca ei spun ca asa e…) nu se mentioneaza nimic de genetic, proteina a fost modificata pur si simplu la nivel molecular, nu are treaba cu genetica.

SIDA (Sindromul Imunodeficientei Dobandite) este o afectiune a sistemului imunitar, caracterizata prin infectii, neoplasme, disfunctii neurologice si alte sindromuri, care au drept rezultat slabirea si distrugera sistemulului imunitar.

Daca bolile/sindroamele respective sunt produse din cauza afectarii sistemului imunitar de catre HIV, cum poti zice ca ele au drept rezultat slabirea si distrugera sistemulului imunitar??? Aici nu mai e vorba de medicina, aici e problema cu logica din pacate…

2 raspunsuri

  1. Adevarul e ca ei nu au avut contact cu medicina. Mi se pare ca textul lor e tradus dupa texte scrise in engleza. 🙂

  2. Eu zic asa… daca gaina are doua picioare si face oua, baietii de la sanatatea tv au doua picioare… e normal sa mai faca un ou din cand in cand. Daca antigenul e anticorp puternic de iti declanseaza SIDa si rupe imunitatea prin sindroame caracterizate, atunci e normal ca daca autorul de acolo, puternic ca un anticorp de-i de-a dreptul antigen ce e mai puternic decat 100 de usi dar si decat 90% din virusii HIV ce declanseaza (scoate clanta, vorbeam de usi) e dreptul lui sa o faca.
    Mobilul molecular e facut de nokia… la Jucu? Nu de alta dar e „jucanita” exprimarea.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.