Apendicele Este Mai Mult Decat o Suparare

Care ar putea fi rolul apendicelui?

Micul organ din abdomenul inferior, considerat o relicva a sistemului digestiv, nu este nimic mai mult decat o suparare spontana, iar singura perioada in care i se acorda atentie este atunci cand se inflameaza.

Dar oamenii de stiinta de la Universitatea Duke considera ca au gasit rolul apendicelui pentru homo sapiens.

In ultima editie a Jurnalului Theoretical Biology, cercetatorii de la Duke afirma ca apendicele actioneaza printr-un mecanism de „rebooting” pentru a restaura cantitatile masive de bacterii implicate in digestie.

Este necesar pentru ca anumite boli, ca si dizenteria cauzata de amoeba, pot distruge rezervele de bacterii prezente in intestin cauzand diferite probleme digestive.

Profesorul Bill Parker, co-autor al studiului, spune ca apendicele „actioneaza ca o locatie sigura pentru bacterii”. Este de-asemenea o „fabrica” pentru producerea germenilor folositori care au fost pierduti din cauza unor boli.

Parker afirma ca apendicele trebuie inlaturat daca se inflameaza si nu poate fi tratat. Centrele pentru Controlul Imbolnavirilor din Statele Unite estimeaza ca numarul deceselor datorate apendicitelor este in jur de 300-400.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.