Aspartamul Creste Riscul De Nastere Prematura

Aspartamul este un indulcitor artificial, nezaharidic, folosit ca inlocuitor al zaharului in multe alimente. In Uniunea Europeana este cunoscut sub codul E951.

Un studiu finantat de Uniunea Europeana si publicat in The American Journal for Clinical Nutrition a descoperit o corelatie intre cantitatea de bauturi racoritoare (indulcite cu aspartam) consumata si nasterea prematura pe un lot de 60.000 de femei.

Multe femei considera bauturile indulcite cu aspartam ca fiind mai sanatoase decat cele continand zahar, dar din pacate nu este adevarat.

Riscul de a naste prematur (inainte de 37 de saptamani) a fost cu 38% mai mare la femeile care au consumat in medie o cana de suc dietetic pe zi. 4 sau mai multe cani pe zi au crescut riscul de nastere prematura cu 78%.

Mai mult decat atat, aspartamul consumat de mama poate afecta si fatul.

Aspartamul influenteaza si echilibrul endocrin, in sensul stimularii cresterii prolactinei, modifica ciclul menstrual si induce infertilitate.

Cu alte cuvinte, consumul bauturilor dietetice nu este o colutie pentru reducerea caloriilor…

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.