Atentie la Rujuri!

Recent, o organizatie americana ce lupta pentru protectia consumatorilor a descoperit ca doua treimi din 33 de marci de rujuri testate contin cantitati foarte mari de plumb. Acesta este un metal cancerigen ce se absoarbe usor si se depoziteaza in oase. Afecteaza sistemul hormonal, provoaca probleme comportamentale, tulburari de memorie si de limbaj, uneori chiar creste agresivitatea. Neurotoxicitatea este exprimata mai ales la copii si femeile insarcinate. In general, intoxicatia cu plumb este cauzata de poluarea aerului sau prin expunerea profesionala a muncitorilor din industria producatoare de baterii, spray-uri, vopsele. Contrar asteptarilor, cele mai mari concentratii de plumb au fost descoperite in rujurile scumpe:

L’Oreal Colour Riche „True Red” – 0.65 ppm (unitati pe milion)

L’Oreal Colour Riche „Classic Wine” -0.58 ppm

Dior Addict „Positive Red”- 0.21 ppm

Desi nu s-a stabilit o limita maxima pentru continutul in plumb al rujurilor, limita maxima admisa pentru alimente este de 0.1 ppm.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.