Bacteriile Si Tropismul Lor

Palmele femeilor atrag mai multe bacterii decat cele ale barbatilor, din cauza pH-ului diferit si a folosirii cremelor cosmetice, potrivit unui studiu al cercetatorilor de la Universitatea Colorado.

Folosind o noua tehnica de secventiere genetica, cercetatorii americani au stabilit ca o palma obisnuita are peste 150 de tipuri de bacterii. La 52 de subiecti cercetati au fost identificate peste 4.700 de tipuri de bacterii, dintre care doar cinci au fost gasite pe toate palmele. Numarul mare de specii de bacterii detectate pe mainile subiectilor a fost o mare surpriza pentru cercetatori, la fel ca si faptul ca mainile femeilor adapostesc mai multe bacterii decat cele ale barbatilor.

Explicatia este pH-ul pielii care joaca un rol important in numarul mai mare de bacterii care sunt pe palmele femeilor. In plus, cantitatea de transpiratie produsa de palmele femeilor este mai mare decat in cazul barbatilor, iar faptul ca femeile folosesc mai frecvent creme cosmetice le aduce, de asemenea, mai multe bacterii pe piele.

Insa bacteriile de pe palme nu sunt periculoase pentru sanatate si, mai mult, unele dintre ele au un rol protector impotriva agentilor patogeni, cel putin asa sustin cercetatorii.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.