Basic Surgical Skills – Editia 9

Societatea Studenteasca de Chirurgie din Romania – Filiala Cluj in colaborare cu Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, Centrul de Medicina experimentala si Aptitudini practice si Clinica Chirurgie I organizeaza in perioada 12-14/19-21 noiembrie 2010 cursul practic „Basic Surgical Skills” (BSS) – editia a 9-a adresat studentilor medicinisti si tinerilor medici rezidenti.

Obiectiv
Acest workshop isi propune trecerea in revista a catorva notiuni teoretice cirurgicale de baza precum si invatarea corecta a unor manevre si gesturi de „bun simt chirurgical” care sa-i foloseasca studentului sau medicului rezident tanar, in practica zilnica.

Tematica
– Notiuni de Asepsie si Antisepsie
– Instrumentarul Chirurgical
– Nodurile Chirurgicale
– Managementul Plagii
– Suturile Chirurgicale
– Laparotomia si Parietorafia
– Pansamente si Bandaje
– Toracocenteze, Paracenteza
– Sondajul naso-gastric
– Sondajul uretro-vezical
– Tuseul rectal si vaginal
– Principii de hemostaza
– Anastomoze digestive
– Suturi si anastomoze vasculare
– Introducere in Chirurgia Laparoscopica

Taxa de participare la acest workshop este de 90 RON pentru membrii cotizanti SSCR, respectiv 120 RON pentru non-membri. Ea acopera materialele consumabile si alte cheltuieli administrative necesare desfasurarii cursului. Plata se face dupa confirmarea acceptarii, in contul SSCR : Cluj-Napoca – SV 2581 5374 100, IBAN pt homebanking: RO 98 BRDE 410 SV 2581 5374 100. Veti primi un mail cu aceste informatii, impreuna cu deadline-ul de plata.

Dead-line inscriere: 6 noiembrie 2010

Inscrierile se fac la adresa: http://cluj.sscr.ro/node/32630
Parteneri media: www.contraboli.ro

Sponsori si parteneri ai cursului: BTL – instrumente chirurgicale, Geotop, Karl Storz, Scholl,Rombiomedica, Ortoprofil, Supremoffice

Echipa de organizare SSCR-Cluj

1 raspuns

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.