Bevacizumab Nu Mai Este Recomandat In Tratamentul Cancerului La San

Bevacizumab (Avastin, Genentech/Roche) este un inhibitor al angiogenezei, fiind folosit in tratamentul oncologic pentru a impiedica dezvoltarea tumorala prin diminuarea vascularizatiei si restrictionarea aportului de sange.

Pana acum avea indicatie de a fi folosit in prima linie de tratament la pacientii cu cancer la san metastatic, dar in noile ghiduri publicate de NICE (The National Institute for Health and Clinical Excellence) se mentioneaza ca eficienta nu a fost suficient de evidenta pentru a fi cost-eficienta pentru NHS (National Health Service – UK).

Analiza datelor clinice sugereaza ca in cazul pacientilor la care cancerul la san a metastazat si la alte organe, asocierea bevacizumab la tratamentul cu un taxan nu are rezultate semnificativ mai bune fata de tratamentul simpul cu taxan.

In statele Unite, FDA (Food and Drug Administration) a retras licenta pentru bevacizumab din decembrie 2010 din motive de eficienta.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.