Boli Corneale Tratate cu Celule Stem

Anul trecut, cercetatorii englezi au rezolvat problema cecitatii a 6 pacienti prin tratament cu celule stem. Acum e randul unei echipe de la University of New South Wales sa faca progrese in vindecarea bolilor oculare cu celule stem.

Acestia au recoltat celule stem de la pacienti cu probleme corneale (cecitate cu afectare corneala) si le-au cultivat pe lentile de contact terapeutice, dupa care le-au atasat de corneea afectata pentru 10 zile. In acest timp celulele stem au reusit sa recolonizeze suprafata oculara distrusa.

Chiar daca momentan s-a reusit doar repararea corneei, cercetatorii sustin ca metoda poate fi aplicata si in cazul altor patologii sau chiar a altor organe.

2 dintre cei 3 pacienti inclusi in studiu aveau corneea distrusa din cauza multiplelor interventii chirurgicale pentru indepartarea melanoamelor oculare, iar al 3-lea avea aniridie (boala congenitala).

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.