Bozonul Higgs sau Particula lui Dumnezeu

S-au scris destule articole stiintifice in ultima perioada despre experimentul de la CERN si Bozonul Higgs, Particula lui Dumnezeu, gauri negre, LHC, Apocalipsa, acelerator de particule, protoni, materie, antimaterie, etc si n-am sa continuu pe aceeasi tema, dar am o intrebare:

De ce s-au investit 4-5-6 (in functie de sursa informatiei) miliarde de dolari pentru construirea LHC-ului cand se poate cumpara Bozonul Higgs (Particula lui Dumnezeu) cu doar 9.75 dolari?

Bozonul Higgs sau Particula lui Dumnezeu
Bozonul Higgs sau Particula lui Dumnezeu

Bozonul Higgs, electroni, particule Quark, fotoni si alte particule sunt disponibile aici: ParticleZoo 🙂

1 raspuns

  1. Salut! Ehe, foarte frumoasa si amuzanta gluma aceasta. Sa stii ca ma gandesc sa imi cumpar si eu unul, ca sa am ce prezenta la teza mea de doctorat, care este tocmai pe aceasta tema, a cautarii bozonului Higgs. Ehe, pentru cei interesati de aflat mai multe despre bozonul Higgs, cautati pe google dupa „bozonul Higgs” si „bosonul Higgs” si chiar veti gasi articole scrise si traduse de echipa http://www.StiintaAzi.ro si http://www.FizicaParticulelor.ro, o mana de voluntari pasionati de fizica universului subatomic.

    Cu bine, Adrian Buzatu
    doctorand in fizica particulelor, univ McGill, Canada
    coordonator al echipelor mentionate mai sus

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.