Bufeurile Si Transpiratiile Nocturne Din Menopauza Protejeaza Inima

Femeile care au simptome severe in menopauza (bufeuri, transpiratii nocturne etc) au un risc scazut de a dezvolta si a deceda din cauze cardiovasculare.

Chiar daca studiile anterioare au legat simptomele menopauzei de hipertensiune arteriala si hipercolesterolemie, un nou studiu publicat in jurnalul Menopause sustine rezultate opuse.

Evaluarea a 60.000 de femei timp de 10 ani a demonstrat ca cele care au acuzat bufeuri si transpiratii nocturne severe au avut riscul de accident vascular cerebral cu 17% mai mic decat cele cu simptomatologie mai usoara. In cazul evenimentelor cardiace, riscul a fost cu 11% mai mic.

Riscul de infarct si deces din cauza lui a fost cu 20% mai mic in prezenta simptomelor severe din menopauza.

Inca nu se cunoaste mecanismul asocierii simptomelor menopauzei cu riscul scazut de boli cardiovasculare, dar una dintre teorii sustine ca simptomele vasomotorii (bufeuri, transpiratii) sunt raspunsul de adaptare a organismului la modificarile hormonale din menopauza, iar absenta lor ar trada o adaptare inadecvata.

1 raspuns

  1. Mi-a plăcut acest articol.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.