C35, O Noua Gena Implicata In Cancerul La San

Chiar daca BRCA1 si BRCA2 sunt cele mai frecvente gene care determina cancer la san, exista si alte modificari genetice care influenteaza riscul aparitiei cancerului la san sau agresivitatea unei tumori.

Cercetatorii din Edinburgh au descoperit o noua gena, denumita C35, care declanseaza metastazarea unei forme agresive de cancer la san. Acestia au studiat cancerele la san HER2 (Human Epidermal growth factor Receptor 2) pozitive, care reprezinta 20% din totalul formelor de cancer la san, fiind mai agresiva decat celelalte.

Momentan tratamentul se bazeaza pe herceptin, un anticorp monoclonal care interfereaza cu receptorii HER2, dar in urma descoperirii recente se spera dezvoltarea de noi tratamente. Studiul a fost publicat in British Journal of Cancer.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.