Calitatea Spermei Este Direct Proportionala Cu Inteligenta

Un studiu britanic sugereaza ca genele implicate in inteligenta au rol si in producerea spermatozoizilor. Cercetatorii au comparat chestionarele pentru aprecierea inteligentei concluzionand ca barbatii cu rezultate mai bune au avut si spermatozoizi mai de calitate (atat calitativ cat si cantitativ).

Studiul a inclus 425 de barbati care au raspuns mai multor chestionare si carora li s-au prelevat probe de sperma. Independent de varsta si stilul de viata, inteligenta a fost corelata cu numarul, concentratia si mobilitatea spermatozoizilor.

3 raspunsuri

  1. Abstinenta duce la cresterea calitatii spermei?

  2. Dr Laurentiu Craciunas

    Dupa 1-2 zile de abstienta calitatea spermei este maxima, asta e intervalul dupa care se recolteaza in cazul problemelor de fertilitate. Cand se depasesc 10 zile, calitatea scade foarte mult, in special mobilitatea spermatozoizilor.

  3. buna ziua am facut si eu spermograma si mi-a iesit fara forme tipice se poate rezolva cu tratament ?

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.