Calvitia Tratata Cu Celule Stem

Celulele stem au potentialul de a fi folosite in tratamentul persoanelor cu cadere severa a parului.

Cercetatorii de la Yale University au descoperit faptul ca semnalele moleculare de la celulele stem localizate in hipoderm declanseaza cresterea parului la soarecii de laborator. Studiile anterioare au demonstrat ca celulele stem sunt prezente si in foliculii persoanelor cu calvitie, dar foliculii nu mai primesc semnale pentru cresterea parului.

Statul de grasime de la nivelul scalpului scade in dimensiuni odata cu pierderea parului si revine la dimensiuni daca reincepe cresterea parului. Studiul publicat in jurnalul Cell a scos in evidenta faptul ca un anumit tip de celule stem precursoare ale adipocitelor pot declansa regenerarea parului la soareci.

Celulele stem precursoare ale adipocitelor, implicate in cresterea stratului de grasime, produc factori de crestere necesari dezvoltarii firelor de par. Cercetatorii studiaza acum daca semnalele care stimuleaza cresterea parului la soareci sunt capabile sa produca acelasi efect si la oameni.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.