Cancerul Gastric: Trecut, Prezent Si Viitor + Video

O informatie noua pe care am aflat-o la conferinta de ieri este ca aspirina si antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS) in general, in doze mici, protejeaza impotriva cancerului gastric. Stiind ca aspirina si AINS-urile pot leza mucoasa gastica determinand aparitia ulcerului gastric, nu am fost foarte convins de informatie, iar cand am ajuns acasa am cautat putin prin bazele de date de specialitate.

Surpriza! Aspirina (si AINS-urile in general) nu protejeaza doar impotriva cancerului gastric, ci si impotriva cancerului de prostata, a cancerului colorectal si a recurentei polipilor. Tinand cont ca aspirina se foloseste in profilaxia infarctului miocardic si a accidentelor vasculare in general, de ce nu am apela la ea din start? Un raspuns oarecum pertinent ar fi ca exista riscul producerii de ulcere si hemoragii digestive, DAR consumata in cantitati mici (50 maxim 75 mg pe zi, nu 500 mg cum e tableta la care apelam cand e nevoie) elimina riscul ulcerului/hemoragiei digestive.

Si acum filmarea de la conferinta, in 3 acte (dupa cum permite YouTube-ul): Dr. Cainap Calin, Institutul Oncologic „I. Chiricuta”

Partea I

Partea a II-a

Partea a III-a

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.