careHPV vs Cancerul Cervical In Zonele Rurale

The Lancet Oncology a publicat rezultatele lui studiu conform caruia un nou test pentru detectarea HPV, care poate produce cancer cervical, are o acuratete de 90%. Trialul clinic a inclus 2388 de femei din mediu rural (estul Chinei).

Testul rapid, numit careHPV, este un produs al Qiagen NV, si a fost conceput sa detecteze 14 tipuri de HPV in aproximativ 2 ore si 30 de minute. Poate fi utilizat de personal nemedical si nu are nevoie de apa.

Daca femeile cu varsta de peste 30 de ani ar putea si testate macar o data in viata, numarul deceselor cauzate de cancer cervical s-ar reduce cu o treime.

Ca si frecventa, cancerul cervical este al 2-lea timp de cancer care afecteaza femeile din intreaga lume. Cauzeaza 300.000 de decese anual, 85% dintre ele fiind in tarile in curs de dezvoltare.

Chiar daca exista vaccinuri impotriva HPV, acestea sunt inutile pentru femeile deja expuse virusului. Pentru ele, screeningul si diagnosticul precoce sunt cea mai buna speranta.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.