Casatorii Intre Pacienti Infectati cu HIV

Dupa modelul rromilor de la noi, in Nigeria se aranjeaza casatorii pentru seropozitivi. Este o posibila solutie venita din partea autoritatilor in scopul limitarii infectiilor cu HIV.

Planul facut de nigerieni are 2 mari erori:

In primul rand: in ideea ca ambii sunt infectati deja cu HIV, cei 2 parteneri nu vor mai folosi prezervative, iar sansa de a avea copii este mult mai mare. Viitorul copil este condamnat fara vina la infectia cu HIV, iar la scurt timp ar putea ramane si orfan de ambii parinti…

In al doilea rand: virusul HIV are mai multe variante, iar testele clasice de depistare a virusului nu fac tipizari, deci toti vor fi inclusi intr-o singura categorie chiar daca au variante diferite de HIV. Daca se produce o suprainfectie cu o noua varianta, cele 2 tipuri de HIV pot interactiona, iar prognosticul va fi mult mai pesimist…

Incercarea autoritatilor nigeriene ar putea avea totusi succes daca fiecare cuplu nou format ar fi consiliat si li s-ar explica importanta folosirii prezervativelor, dar ma indoiesc de reusita tinand cont ca persoanele in cauza au ignorat sfaturile si cand erau sanatosi… putin probabil sa li se aprinda vreun beculet acum cand ambii parteneri sunt infectati.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.