Cat de Des Apelezi la Paracetamol?

Acetaminofenul, comercializat sub mai multe forme printre care si Paracetamol, este medicamentul cel mai des recomandat pentru calmarea durerii si reducerea febrei la copii. Doctorii recomanda parintilor sa fie atenti la cat de mult Paracetamol administreaza copiilor – ca si frecventa, nu cantitativ.

Intr-un studiu recent, efectuat pe 200.000 de copii din 31 de tari, cercetatorii au descoperit o legatura intre folosirea Paracetamolului si copilarie si aparitia astmului, alergiilor nazale si eczemelor mai tarziu. Cei care au efectuat studiul nu au fost prea entuziasti in publicarea informatiei pentru ca se tem sa nu se apeleze la Aspirina, care este mai periculoasa, in schimbul Paracetamolului. Cand se administreaza Aspirina unui copil infectat cu un virus, exista sansa dezvoltarii unei complicatii, adesea fatale, denumita sindromul Reye.

1 raspuns

  1. Paracetamolul este recomandat si in Fibromialgie. Poate scrieti ceva si despre aceasta afectiune care este destul de raspandita, dar foarte putin cunoscuta.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.