Cati Ginecologi Fac Avort?

Putini. Chiar daca aproape toti ginecologii americani (la noi nu exista astfel de statistici) se confrunta cu solicitari de avort, doar 14% accepta sa intrerupa sarcina la cerere.

Studiul care a ajuns la aceasta concluzie a fost publicat in revista Obstetrics & Gynecology si a inclus 1.144 de ginecologi, 97% dintre acestia mentionand ca au avut paciente pentru intreruperea sarcinii. Comparat cu statisticile din 2008, cand procentul ginecologilor care acceptau sa faca avort era de 22%, noua atitudine fata de intreruperea sarcinii fara motiv medical a redus procentul la 14%.

Religia este un factor important in viata a 52% dintre cei care nu efectueaza avorturi, comparat cu 26% in grupul ginecologilor care accepta sa intrerupa sarcini la cerere. Evreii si non-religiosii sunt mai deschisi spre avort decat catolicii si protestantii.

Chiar daca pentru unii ginecologi optiunea personala ii determina sa se impotriveasca avortului, procentul scazut de medici care efectueaza avorturi se datoreaza si politicilor multor clinici de a interzice implicarea in intreruperea sarcinii din motive de siguranta. Au existat cazuri de amenintare cu bombe, incendii, antrax etc, iar in 2009 un ginecolog cunoscut pentru avorturile efectuate a fost impuscat in cap de un activist anti-avort.

5 raspunsuri

 1. Buna seara,
  Imi pare rau, dar va contrazic. Medicul meu ginecolog face avorturi. A dat chiar anunt pe net cu aceasta „oferta”.Putini recunosc, dar de facut o fac multi.Eu am aflat dupa ce am fost la el, altfel nu stiu daca mai mergeam.I-as trimite si lui acest mesaj, dar nu stiu daca as face bine.
  Numai bine !

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Buna adelina,

   In legatura cu ce ma contrazici?

   Nu sunt un sustinator al avorturilor, dar de ce nu ai mai fi mers la el daca stiai ca face avorturi?

 2. Buna seara,
  Abia acum am vazut ca mi-ati raspuns.
  Ce a facut acest om pentru mine a fost ceva extraordinar. Toata lumea imi spunea ca trebuie sa ma operez. Din pacate nu pot sa spun aici de ce ar fi fost atat de important sa nu fiu supusa unei operatii.(pana la urma mi-a facut o incizie) Acest om a fost singurul care m-a inteles si m-a ajutat.A fost foarte bun cu mine, a avut multa rabdare, m-a ajutat foarte mult. Nu pot sa inteleg cum poate face avorturi. Acum nu mai stiu ce sa cred despre el. Oricum nu am mai fost la control, desi ar fi fost nevoie.Acum mi-e un pic teama sa mai merg.Nu mai vad in el sufletelul acela bun care m-a ajutat pe mine, il vad pe acela care face avorturi. I-am trimis un mesaj in care i-am scris ca nu e bine ce face, dar nu i-am spus cine sunt.A sters de pe net si oferta si mesajul. Asta ma bucura.
  Am citit ceva deo pauza pentru examene sau n-am inteles eu bine. Daca e asa, mult succes !

 3. Am uitat,
  Va contrazic in legatura cu raspunsul la intrebarea „Cati ginecologi fac avort ?”. Dupa parerea mea raspunsul nu e „putini”, ci multi.Asta spun din informatiile mele.Poate gresesc. Dar nu cred, v-am dat un exemplu concret.
  Toate cele bune !

  • Adelina. poate e mult de cand ai scris aceste comentarii, dar un raspuns te poate ajuta sa iti schimbi atitudinea daca asta nu s-a intamplat aici. Oamenii ai forte limitate, sunt sensibili, fragili. Daca crezi in Dumnezeu, ar trebuii sa stii ca nici El nu ne judeca faptele decat la finalul vietii. In om se afla insusi Dumnezeu, isi varsa iubirea prin el catre alti oameni. Unii isi au o parte din constiinta in intuneric, ins anu exista om care e capabil de rau 100%. Toti avem momente in care gresim si gresim poate chiar repetat (avand constiinta in umbra). Nu ne dam seama de multe ori de cat de mari si de grele sunt greselile pe care le facem, fiecare in inconstienta lui. Te rog sa iti aduci aminte de medic ca fiind capabil sa faca bine si sa spui eventual o rugaciune pentru el. Poate va fi capabil de si mai mult bine si isi va da seama ca ce face e gresit. Am inteles si eu ca a judeca = ura catre cel in nevointa, pacatul fiind insusi o nevointa, o greutate omeneasca. A iubi = a avea mila si a incerca sa ajutam cu bunatate indiferent ce greutate trupeasca sau sufleteasca are omul. Noua ne e doar mila de neputiintele trupesti dar uitam si de cele sufletesti, poate mai grele si mai apasatoare.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.