Cele Mai Comune 3 Cadouri de Valentine’s Day

De cele mai multe ori e greu sa alegi un cadou pentru partener/partenera de Valentine’s Day, in unele tari mai dezvoltate decat Romania s-a ajuns deja la consultarea unui expert in materie de cadouri. Evident, totul e contra cost (nu cadoul, ci ideea de cadou), adica tu mergi la expert, dai cateva date despre iubit/iubita, un pret estimativ pe care esti dispus sa-l platesti, dupa care primesti cateva sugestii.

Ca sa nu ai de mers la un expert, iti spun eu cele mai comune 3 cadouri de Valentine’s Day, dar nu contra cost, ci contra boli. Sper ca ai sa fii original si n-o sa te inspiri de-aici:

Gonoree (blenoragie) – Infectie care se transmite in timpul raporturilor sexuale si care este cauzata de gonococ (Neisseria gonorrheaee). Se manifesta la barbat prin uretrita, iar la femeie prin vaginita, cervicita si metrita, insotite de o scurgere purulenta. Netratata, gonoreea poate deveni cronica sau, pe termen mai lung, se poate complica cu afectarea diverselor viscere, ca o consecinta a difuziunii gonococului in intreg organismul.

E un cadou direct, in sensul ca simptomele apar in maxim 2 zile, deci partenerul se va bucura repede de el.

Herpes genital – Un virus care creaza leziuni in zona genitala. Acestea pot sa usture sau sa doara si provoaca mancarimi.

E un cadou mai special, adica il dai/primesti o data si il pastrezi pentru toata viata. In marea majoritate a cazurilor, la cateva luni dupa tratament, herpesul recidiveaza.

Sifilis – Boala venerica contagioasa si incurabila, al carei agent etiologic este Treponema pallidum si al carei diagnostic se bazeaza pe reactii serologice specifice.

Happy Valentine’s Day!

4 raspunsuri

  1. Dr Dorisandra Dumbrava

    super,Laur!:))…prima data cand am citit titlul chiar nu am inteles ce te-a apucat :))

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.