Celule Stem + Inginerie Tisulara = Transplant de Trahee

Chirurgii spanioli au facut primul transplant de trahee folosind tesut crescut din celulele stem ale pacientei. Celulele stem au fost recoltate din maduva osoasa, iar tesutul dezvoltat din ele a fost identificat ca fiind propriu organismului si nu a fost rejectat chiar daca nu s-au folosit imunosupresoare

Transplantul a presupus introducerea a 5 cm de tesut in locul bronhiei principale stangi, care a fost distrusa din cauza tuberculozei de care suferea pacienta.

Oamenii de stiinta sunt optimisti si considera ca se va ajunge in curand la transplantarea altor organe prin aceleasi procedee.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.