Celule Stem VS Atac Vascular Cerebral

Medicii britanici au folosit un tratament revolutionar cu celule stem pentru a reda capacitatea de vorbire unui pacient cu antecedente de atac vascular cerebral (AVC) la numai 7 zile. In urma operatiei de implantare in creier a unui pliculet cu celule stem, pacientul a inceput sa-si foloseasca si bratul drept (afectat in urma AVC-ului).

La ora actuala, chirurgia este singura sansa a celor afectati de un AVC, dar daca trialurile clinice continua sa aiba rezultate satisfacatoare, noua metoda pe baza de celule stem ar putea fi folosita la scara larga peste 5 ani.

Celulele stem au fost recoltate din maduva osoasa si dupa supunerea lor ingineriei genetice au inceput sa produca o substanta (CM1) care protejeaza neuronii.

2 raspunsuri

  1. Tatal meu a facut 2 accidente vasculare si de 2 ani nu merge si din octombrie nu mai vorbeste.Noi suntem de langa Cluj.As vrea sa stiu cum se poate lua legatura cu aceasta banca .Unde se afla in Cluj. V amultumesc

  2. spiridon88@yahoo.com

    sotul meu a avut un avc in 2011 a inceput sa mearga in a 4 saptamina dar vorbeste mai rau mina dreapta nu poate sa tina o cana sau ceva se poate sa mai avanseze mulcumesc

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.