Celulele Copilului Pot Proteja Mama Impotriva Cancerului la San

Cercetatorii din S.U.A sustin faptul ca odata cu conceperea unui copil scade si riscul mamei de a dezvolta cancer la san, datorita unor celule “protectoare” ce sunt transferate de la fat la mama.

Un studiu, facut de o echipa de la Universitatea din Washington impreuna cu Fred Hutchinson de la centrul de cercetare a cancerului, din Seattle, a fost realizat pe 35 de femei care au fost diagnosticate cu cancer la san si alte 47 care nu au avut niciodata aceasta boala.

Aproximativ 43% din femeile care nu aveau aceasta afectiune , purtau un fragment din AND-ul copilului in sange, comparativ cu cele 14% din femeile diagnosticate cu cancer, a raportat agentia de presa Francia.

“ipoteza mea a fost aceea ca este posibil ca celulele fatului sa fie transferate in organismul mamei unde sa recunoasca niste celule pre-cancerigene pe care sa le distruga inainte ca acestea sa se activeze si sa declanseze cancerul la san” a spus V.K. Gandi.

Acesta a mai adaugat ca aceste celule pot ramane in organismul mamei pentru tot restul vietii, protejand-o astfel impotriva cancerului la san. Acest studiu apare in octombrie in jurnalul “Cancer Reserch”.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.