Celulele Neuronale Noi „Asculta” Inainte sa „Vorbeasca”

Yale a publicat rezultatele unor cercetari proprii, conform carora neuronii tineri formati la adult se bazeaza pe semnale primite de la regiuni departate ale creierului pentru a-si dirija maturarea si supravietuirea inainte de a putea comunica cu celulele vecine. Aceasta descoperire are implicatii importante in folosirea celulelor stem neurale pentru inlocuirea celulelor nervoase pierdute prin trauma sau neurodegenerare.

Charles Greer, profesor de neurochirurgie si neurobiologie, afirma ca unele conexiuni importante pentru sinapse apar doar dupa 21 de zile de la nasterea noilor celule. Intre timp, tinerele celule primesc semnale de la alte zone ale creierului, prevenind astfel distrugerea functiilor pana la maturarea celulelor.

S-a stabilit anterior faptul ca unele regiuni ale creierului adult continua sa genereze neuroni, care sunt apoi integrati in circuite nervoase preexistente. Mecanismele care permit acest fenomen nu sunt cunoscute.

Greer spune ca descoperirea mecanismului de maturare a celulelor este important pentru ca „daca vrem sa folosim celule stem pentru a inlocui neuroni distrusi prin lezare sau boli, trebuie sa ne asiguram ca acestea nu transmit semnale nepotrivite, ceea ce ar putea cauza atac cerebral sau disfunctie cognitiva”.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.