Celulele Stem din Grasime pot fi Folosite Pentru Regenerarea Nervilor

Vindecarea nervilor periferici se poate intensifica experimental prin transplant de celule Schwann, dar aplicarea clinica este limitata de riscul donatorilor si de inabilitatea de a genera repede un numar suficient de celule.

S-a investigat daca celulele stem, izolate din tesutul adipos, se pot transforma in celule Schwann functionale. Grasimea viscerala de la sobolan a fost digerata enzimatic pentru a produce fibroblaste care prolifereaza rapid, iar o parte din aceste fibroblaste exprima markeri ai celulelor stem mezenchimale, stro-1 si nestin (o proteina precursoare nervoasa).

Aceste celule, tratate cu o mixtura de factori de crestere gliali (GGF-2, bFGF, PDGF si forskolina) au adoptat o morfologie similara celulelor Schwann.

Rezultatele indica faptul ca tesutul adipos contine o rezerva de celule stem regenerative diferentiabile in celule Schwann, putand fi folosite la tratarea leziunilor nervilor periferici.

Detalii aici.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.