Cervarix Primeste Pre-Calificarea OMS

La mai putin de 2 luni de la precalificarea vaccinului Gardasil/Silgard de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii, si al 2-lea vaccin care previne infectia cu HPV (Human Papilloma Virus), Cervarix, a primit aceeasi aprobare.

De acum ambele vaccinuri vor putea fi cumparate de catre agentiile si partenerii Natiunilor Unite cu scopul includerii in programele de imunizare din tarile sarace unde populatia nu-si permite vaccinarea.

Cervarix a fost aprobat pentru folosire in 97 de tari, cu exceptia Japoniei si Statelor Unite. FDA (US Food and Drug Administration) urmeaza sa aprobe sau sa respinga Cervarix in urmatoarele luni.

1 raspuns

  1. Pentru completarea informatiilor, e bine de specificat si si numele sitului de unde parintii pot lua informatii despre vaccin http://informarehpv.ro/ si TELVERDE: 08008-00008. Sunt medica si am si o fetita care intra, ca varsta, in campania din toamna. Am studiat problema si o voi vaccina.
    Sanatate!

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.