Chestionar Cronotip si Calitate a Somnului

Probleme legate de somn sunt destul de des intalnite, intre 10 si 30% din populatie fiind afectata. Exista multe feluri de insomnie, in functie de momentul somnului in care apare si de posibila existenta a diferitelor cauze. In clasificarea internationala a tulburarilor de somn sunt mentionate peste 80 de cauze ale insomniei, care au mult peste 80 de tratamente complet dependente de diagnostic sau de cauza acesteia. Astfel, insomnia poate fi asociata unei afectiuni psihice, poate fi cauzata de o problema somatica sau de consumul anumitor substante.

Ca urmare a acestor tulburari organismul nu are suficiente resurse pentru indeplinirea activitatilor. Apar somnolenta, oboseala, slabirea capacitatii de concentrare si memorare, irascibilitatea, nervozitatea. Netratarea insomniei sau efectuarea unui tratament neadecvat poate avea repercusiuni grave asupra sanatatii fizice si mentale. In primul rand, sistemul imunitar va fi slabit, organismul nu se va mai putea proteja de actiunea factorilor patogeni, iar afectiunile deja prezente se pot agrava. Exista Insa variatii individuale privind necesarul de somn si multi dintre cei care se plang de insomnie dorm probabil suficient fara sa-si dea seama de aceasta.

Va invit sa participati la chestionarul organizat de Dr. Bogdan Voinescu cu scopul de a descoperi noutati in legatura cu implicarea ritmului circadian si a tulburarilor de somn in diabetul zaharat de tip 2, tulburarea depresiva si dependenta de alcool.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.