Chlamydia Afecteaza Fertilitatea Barbatilor

Conform unui studiu spaniol pe 143 de barbati, Chlamydia, o boala comuna transmisa sexual, afecteaza fertilitatea barbatilor. Era deja cunoscut faptul ca, netratata, infectia cu Chlamydia poate provoca infertilitate la femei.

In noul studiu, cercetatorii au analizat sperma prelevata de la barbati infectati cu Chlamydia care nu au putut avea copii. BBC News a raportat ca nivelul ADN-ului distrus din sperma celor infectati a fost de mai mult de 3 ori mai ridicat decat la barbatii sanatosi.

Cercetatorii au descoperit de-asemenea ca barbatii infectati cu Chlamydia aveau concentratii scazute si forme anormale ale spermatozoizilor. Cand 95 dintre barbati au fost tratati cu antibiotice, ADN-ul s-a refacut in proportie de 36% dupa 4 luni.

Dupa terminarea tratamentului, 86% dintre barbati si-au recapatat fertilitatea reusind sa conceapa copii.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.