Ciocolata Neagra Consumata cu Moderatie Ajuta la Sanatate

IANS – cercetatorii britanici au declarat ca ciocolata neagra, consumata zilnic in cantitati moderate, poate imbunatatii starea de sanatate reducand tensiunea si imbunatatind functiile creierului.

Ciocolata neagra are un continut bogat in polifenoli, un antioxidant chimic care a fost declarat responsabil de scaderea presiunii sanguine. De asemenea s-a constatat ca ajuta la imbunatatirea nivelului de serotonina din creier. In sistemul nervos central, serotonina ocupa un rol important, fiind responsabila de anumite stari, ca de exemplu: nervozitate, apetit, somn, agresiune si temperature corpului.

Studiul a fost realizat pe 10 pacienti care au primit zilnic, timp de 2 luni de zile, 45 g de ciocolata neagra, a reportat BBC. Pacientii nu au consumat timp de 1 luna inainte de inceperea studiului, nici un alt tip de ciocolata, timp in care au aparut anumite stari de oboseala cronica (CFS – Chronical fatigue syndrome), ce se manifesta prin oboseala profunda a muschilor si oboseala psihica.

Pacientii care au consumat ciocolata neagra s-au declarat mai putin obositi, oboseala instalandu-se iara dupa ce acestia au incetat sa mai consume ciocolata.

Cercetatorii inca mai fac studii in acest domeniu pentru a confirma ipotezele gasite. Un alt lucru important este faptul ca pacientii nu au luat in greutate pe timpul acestei cercetari.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.