Clujul Si UMF Cluj In Topul Calitatii Stiintifice

Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, domnul Daniel Petru Funeriu, a anuntat in cadrul unei conferinte de presa clasificarea universitatilor in conformitate cu prevederile art. 193 alin. (3) si art. 193 alin. (6) din Legea Educatiei Nationale nr. 1/2011.

Chiar daca nu este un top propriu-zis, incadrarea universitatilor in diferitele categorii confirma nivelul stiintific si educational la care se lucreaza. Cele 4 categorii sunt:
– Universitati de cercetare avansata si educatie
– Universitati de educatie si cercetare stiintifica
– Universitati de educatie si creatie artistica
– Universitati centrate pe educatie

Prima categorie include 12 universitati, dintre care 3 de medicina si farmacie (UMF Cluj, UMF Bucuresti si UMF Iasi), iar 4 din cele 12 sunt din Cluj, la egalitate cu Bucurestiul, dar tinand cont de diferenta enorma in numarul de locuitori Cluj VS Bucuresti, putem afirma ca in Cluj este densitatea cea mai mare si nucleul cel mai dur al educatiei si cercetarii din Romania 🙂

Mai multe detalii pe site-ul ministerului.

4 raspunsuri

 1. Poti sa fii obiectiv si sa afirmi ca esti multumit de pregatirea profesionala pe care ai primit-o la UMF cluj napoca?
  Fara sa compari cu alte orase ci referindu-te la nivelul de competente necesar pentru a fi medic.

  • Dr Laurentiu Craciunas

   Cristina, nu despre asta e vorba. Unii nu sunt multumiti nici cu un put de titei sub gradina lor de pe insula… multumirea e o chestie foarte subiectiva si depinde mult de asteptarile fiecaruia.

 2. Buna. As vrea sa dau la UMF Cluj, pentru ca imi imaginez ca se invata intr-un mod mai exigent si mai serios decat in Bucuresti. Crezi ca am facut alegerea corecta?

  • Georgiana, nu exista facultate mai grea sau mai usoara. Notele nu conteaza, singurul lucru important este cat de mult inveti tu, cat de mult te intereseaza sa iesi un medic bun dupa cei 6 ani de zile.
   Spor la invatat.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.