Co-fondatorul Google vs Parkinson

Sergey Brin

In urma rezultatelor unui test genetic, co-fondatorul Google, Sergey Brin, a decis sa inceapa sa scrie pe un blog personal. Testul genetic a descoperit ca Sergey Brin are o mutatie a genei LRRK2 si ca astfel riscul de a dezvolta boala Parkinson este de 20-80%. Si mama lui, bolnava de parkinson, poarta aceeasi mutatie.

Sergey Brin este recunoscator pentru informatia tocmai aflata, astfel el intentioneaza sa-si modifice stilul de viata pentru a scadea sansele de a dezvolta boala Parkinson (exista dovezi cum ca unele exercitii pot preveni boala). De asemenea, urmeaza sa finanteze cercetarea pentru gasirea unui tratament al bolii inainte sa-l afecteze si pe el.

Sursa foto: Associated Press

3 raspunsuri

  1. I-am citit si eu articolul de pe blog si raman la parerea ca testele astea genetice inca sunt o prostie. Ce-o castigat ca o aflat de mutatie? Nu era fericit inainte? Acuma toata viata sta sa astepte boala, cum facea si maica-sa… Aiurea rau. Pana nu se gaseste tratament pentru o boala n-ar trebui sa se faca test genetic pentru ea. Aduce numai energie negativa. sau macar sa se stie un mod de a o preveni, orice cat de cat.

  2. Mi-a placut ca e recunoscator pentru timpul pe care il are ca sa se pregateasca pentru posibilitatea unei asemenea boli.

    Daca s-ar gandi mai multi sa se pregateasca pentru eventualitatea unei boli incurabile, cred ca oamenii ar fi mai fericiti cu prezentul lor,

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.