Combinatia Markerilor RECAF Si CA125 In Screeningul Cancerului Ovarian

Cancerul ovarian este supranumit ucigasul silentios datorita absentei simptomatologiei la majoritatea pacientelor in stadii incipiente. Diagnosticul se pune cel mai adesea in stadii avansate (III/IV), cand succesul tratamentului se limiteaza la aproximativ 20% din cazuri, facand din cancerul ovarian a 4-a cauza de deces printr-o forma de cancer la femei.

Daca este diagnosticat in stadii incipiente (I/II), rata de vindecare este de 90%. Marea problema a testelor de screening si diagnostic precoce este data de numarul mare de cazuri fals pozitive, tinta cercetarilor actuale fiind o metoda de a diagnostica cat mai multe dintre cancerele ovariene in stadiu precoce, dar numarul cazurilor fals pozitive sa fie mic.

La intalnirea anuala a International Society of Oncology and Biomarkers (ISOBM) din Amsterdam, BioCurex Inc. a prezentat combinatia markerilor RECAF si CA125 ca metoda eficienta de screening in cancerul ovarian.

Rata de diagnostic in stadiile I si II a fost de aproximativ 75%, fara sa se inregistreze vreun fals pozitiv. In cazul pacientelor cu forme avansate, diagnosticul a fost exact in 88% din cancerele ovariene testate.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.