Combinatia Markerilor RECAF Si CA125 In Screeningul Cancerului Ovarian

Cancerul ovarian este supranumit ucigasul silentios datorita absentei simptomatologiei la majoritatea pacientelor in stadii incipiente. Diagnosticul se pune cel mai adesea in stadii avansate (III/IV), cand succesul tratamentului se limiteaza la aproximativ 20% din cazuri, facand din cancerul ovarian a 4-a cauza de deces printr-o forma de cancer la femei.

Daca este diagnosticat in stadii incipiente (I/II), rata de vindecare este de 90%. Marea problema a testelor de screening si diagnostic precoce este data de numarul mare de cazuri fals pozitive, tinta cercetarilor actuale fiind o metoda de a diagnostica cat mai multe dintre cancerele ovariene in stadiu precoce, dar numarul cazurilor fals pozitive sa fie mic.

La intalnirea anuala a International Society of Oncology and Biomarkers (ISOBM) din Amsterdam, BioCurex Inc. a prezentat combinatia markerilor RECAF si CA125 ca metoda eficienta de screening in cancerul ovarian.

Rata de diagnostic in stadiile I si II a fost de aproximativ 75%, fara sa se inregistreze vreun fals pozitiv. In cazul pacientelor cu forme avansate, diagnosticul a fost exact in 88% din cancerele ovariene testate.

4 raspunsuri

 1. Domnule doctor, am 42 de ani și sunt și sunt diagnosticata cu tumori ovarian stâng. Am făcut Scor Roma,iar valorile sunt următoarele:
  HE 4=54,3
  CA125=556,2
  Scor Roma=10,94
  Am întrebat pe cineva,și mi-a zis sa fac un RMN. Este căzut? La doctorul meu nu pot ajunge din cauza pandemiei.
  Sunt probleme de îngrijorare?

  • Buna Mioara, urgentele sunt acoperite si pe perioada pandemiei, iar operatiile non urgente sunt decalate.
   Daca exista o tumora ovariana si CA125 e crescut exista un risc semnificativ de cancer ovarian si nu e recomandat sa amani operatia.
   RMN nu e foarte util, un CT de torace, abdomen si pelvis e esential si trebuie facut inainte de orice operatie.
   Ideal ar trebui sa te vada cineva intr-un centru oncologic pentru a au experienta cu situatiile similare si pti beneficia de cel mai bun plan/tratament.

 2. Bună ziua Domnu Doctor!
  As avea și eu o întrebare dacă o sarcina cu higroma colli acum un an, se mai poate repeta o astfel de sarcina?
  La prima sarcina totu a decurs bine!
  Țin sa menționez ca am RH NEGATIV o1 iar sotu 01 pozitiv.
  As trebui sa fac vriun test anume pentru a putea avea o alta sarcina?
  Va mulțumesc!

 3. Buna.ziua de.curand am facut analiza aceasta ca 125 si vad ca interval de referinta este 0 ,35 /Uml iar mie mia iesit 22,0 va rog Sami spuneti este grav domnule doctor adica este cancer ovarian

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.