Combustibili Biologici

Combustibilii biologici pot fi definiti ca provenind din material biologic (animale, plante) mort recent, spre deosebire de combustibilii fosili care provin din material biologic mort de mult timp. Criza petrolului a stimulat producerea de bio combustibili, care, pe langa obtinerea independenta de timp, mai au avantajul de a nu creste concentratia neta a carbonului atmosferic (din cauza ca plantele l-au absorbit anterior sub forma de CO2).

Cautand noutati si studii despre incalzirea globala am dat peste o estimare a producerii de combustibili biologici in anii urmatori (pana in 2017). Cele mai mari producatoare de combustibili biologici sunt Brazilia si Statele Unite (peste 70% din totalul de combustibili biologici).

In functie de tipul combustibilului biologic, se estimeaza cresteri de 3-4 ori, iar la biodiesel o crestere de aproape 7 ori.

Detalii aici: combustibili biologici.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.