Combustibili Biologici

Combustibilii biologici pot fi definiti ca provenind din material biologic (animale, plante) mort recent, spre deosebire de combustibilii fosili care provin din material biologic mort de mult timp. Criza petrolului a stimulat producerea de bio combustibili, care, pe langa obtinerea independenta de timp, mai au avantajul de a nu creste concentratia neta a carbonului atmosferic (din cauza ca plantele l-au absorbit anterior sub forma de CO2).

Cautand noutati si studii despre incalzirea globala am dat peste o estimare a producerii de combustibili biologici in anii urmatori (pana in 2017). Cele mai mari producatoare de combustibili biologici sunt Brazilia si Statele Unite (peste 70% din totalul de combustibili biologici).

In functie de tipul combustibilului biologic, se estimeaza cresteri de 3-4 ori, iar la biodiesel o crestere de aproape 7 ori.

Detalii aici: combustibili biologici.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.