Comportamentul Sexual Dupa Vaccinarea Anti HPV

Parerea generala a populatiei este ca odata cu informarea referitoare la metodele de contraceptie, in special campaniile scolare de promovare a folosirii prezervativelor, apare si debutul comportamentului sexual necorespunzator. Cu alte cuvinte, multi parinti sunt impotriva informarii copiilor lor de frica sa nu ii influenteze spre o viata sexuala precoce/promiscua/inadecvata.

O situatie similara este si in cazul vaccinarii anti HPV. Nu de putine ori am auzit ca argument contra vaccinarii faptul ca „fetita mea e prea mica pentru vaccinare, nu vreau sa-i ofer stimulare pentru inceperea vietii sexuale sub protectia vaccinului”.

Pornind de la aceasta idee, o echipa de cercetatori de la University of Manchester a studiat atitudinea fetelor vaccinate comparativ cu perioada prevaccinare. Rezultatele au fost publicate in British Journal of Cancer si releva faptul ca dintre cele peste 500 de adolescente de 12-13 ani intervievate, aproape 80% au devenit constiente de riscurile contactului sexual si iau decizii in urma unei informari mai aprofundate.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.