Conferinta: Posibilitati si Limite ale Radioterapiei Moderne

Societatea Romana de Cancer organizeaza in parteneriat cu Institutul Oncologic “Prof. Dr. I. Chiricuta” din Cluj Napoca un ciclu de conferinte pe teme oncologice, de la preventie si depistare timpurie pana la tratament. Deoarece domeniul acesta este de interes crescand datorita, pe de o parte, cresterii incidentei bolii, iar pe de alta parte, noutatilor din cercetare, care pune la dispozitia celor suferinzi medicamente noi si eficiente, oferim publicului clujean ocazia sa se informeze de la cei mai buni specialisti.

Conferintele se vor derula in Sala “Ioan Muslea” a Bibliotecii Centrale Universitare “Lucian Blaga” de pe strada Clinicilor nr. 2. in fiecare a doua miercuri din luna, intre orele 18.00 – 19.00. Miercuri, 8 aprilie 2009, va avea loc conferinta cu titlul “Posibilitati si limite ale radioterapiei moderne”. Publicul va avea ocazia sa puna intrebari lectorului conferintei, dr. Gabriel Kacso, si sa dezbata tema prezentata.

Radioterapia este o metoda de tratament care presupune directionarea controlata de radiatii catre o anumita parte a corpului pacientului pentru a trata cancerul sau alte boli. In ultimii ani, radioterapia, ca metoda de tratament, a suferit modificari fundamentale datorate progresului tehnic al aparaturii si imbunatatirii preciziei metodelor de iradiere. Astfel, radioterapia are in prezent posibilitatea de a determina si dirija fasciculul de raze utilizat, cu maximum de randament si minimum de prejudicii pentru tesuturile sanatoase ale organismului. SRC isi propune, si prin aceasta conferinta, o foarte buna informare a publicului pe teme medicale si intelegerea importantei unui tratament complet si efectuat la timp in cazul persoanelor care sufera de cancer.

Prezentarile vor fi insotite de videoproiectii. Intrarea pentru public este gratuita.

Invitam publicul clujean si presa sa participe!

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.