Conferinta: Trebuie sa ne Temem de Chimioterapie?

Societatea Romana de Cancer organizeaza in parteneriat cu Institutul Oncologic “Prof. Dr. I. Chiricuta” din Cluj Napoca un ciclu de conferinte pe teme oncologice, de la preventie si depistare timpurie pana la tratament. Deoarece domeniul acesta este de interes crescand datorita, pe de o parte, cresterii incidentei bolii, iar pe de alta parte, noutatilor din cercetare, care pune la dispozitia celor suferinzi medicamente noi si eficiente, oferim publicului clujean ocazia sa se informeze de la cei mai buni specialisti.

Conferintele se vor derula în Sala “Ioan Muslea” a Bibliotecii Centrale Universitare “Lucian Blaga” de pe strada Clinicilor nr. 2. in fiecare a doua miercuri din luna. Miercuri, 13 mai 2009, intr-un nou interval orar, 16.00 – 17.00, va avea loc conferinta cu titlul “Trebuie sa ne temem de chimioterapie?”. Publicul va avea ocazia sa puna intrebari lectorului conferintei, dr. Cristina Cebotaru, si sa dezbata tema prezentata.

Chimioterapia este o forma de tratament aplicata bolnavilor cu cancer, ce are ca scop eliminarea celulelor canceroase, cu ajutorul unor medicamente numite citostatice. Aceste medicamente distrug celulele canceroase, oprindu-le dezvoltarea si multiplicarea. Citostaticele actioneaza cu precadere asupra celulelor cu ritm rapid de dezvoltare, cum sunt cele canceroase. Din cauza ca exista si celule normale care se dezvolta rapid, chimioterapia le afecteaza si pe acestea, putand produce efecte secundare asupra altor organe, neafectate de cancer. Printre cele mai afectate sunt celulele sanguine. Chimioterapia se efectueaza in cure succesive care alterneaza cu perioade de pauza, iar ritmul curelor depinde de timpul de recuperare al fiecarui pacient in parte.

SRC isi propune, si prin aceasta conferinta, o foarte buna informare a publicului pe teme medicale si intelegerea importantei unui tratament complet si efectuat la timp in cazul persoanelor care sufera de cancer.

Prezentarile vor fi insotite de videoproiectii. Intrarea este gratuita.
Invitam publicul clujean si presa sa participe!

1 raspuns

  1. as dori cateva informatii despre boala numita polineuropatie demielinizanta cu care a fost diagnosticat tatal meu si care se afla in tratament la un spital din Torino.Cum avanseaza boala,despre cure si medicamente specifice pt tratament,despre efecte colaterale ale medicamentelor si daca in Romania se trateaza si unde.multumesc.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.