Consiliere Psihologica Pentru Viitoarele Mamici Din Cluj-Napoca

Venirea pe lume a unui copil este de cele mai multe ori considerata ca fiind o binecuvantare pentru familie. Insa, exista posibilitatea ca in perioada sarcinii sau dupa aparitia celui mic lucrurile sa nu fie atat de simple precum pareau. Ingrijorarile pe care viitoarea mama le experientiaza in perioada sarcinii sunt normale. DAR, ingrijorarile in perioada prenatala risca sa evolueze in emotii de intensitate mult prea mare care poate afecta functionarea optima a viitoarei mamici.

Astfel, perioada prenatala este o perioada care presupune necesitatea de adaptare din partea mamei la o serie de schimbari atat in ceea ce priveste propriul organism, cat si modificarea unor caracteristici ale mediului social si profesional. Cu cat emotiile negative sunt simtite tot mai intens, cu cat gandurile negative apar tot mai des, cu cat apar comportamente si reactii fiziologice care deranjeaza tot mai tare (de ex. agitatie excesiva, incapacitatea de a dormi, nevoia constanta de a merge la medic pentru controlul sarcinii), cu atat ne vom bucura mai putin de aceasta perioada speciala din viata oricarei femei.

Despre proiectul de cercetare
Universitatea Babes-Bolyai, Cluj Napoca, Catedra de Psihologie Clinica si Psihoterapie a demarat o serie de studii care urmaresc imbunatatirea starii emotionale a femeilor in aceasta perioada a vietii. Desi, de foarte multe ori, ne gandim ca aceasta este o perioada plina de bucurii si ar trebui sa ne comportam ca atare, nu reusim. Ca psihologi, noi suntem interesati de identificarea unor factori psihologici care sa ne ajute sa intelegem de ce unele dintre femei se ingirjoreaza mai tare decat altele in aceasta perioada, de ce le apar mai frecvent emotii negative construind astfel o modalitate de a le ajuta. Urmarind modificarea acestor factori, le putem oferi viitoarelor mamici o alta perspectiva emotionala in ceea ce priveste sarcina, nasterea si perioada post natala.

Cine poate participa?
Poate participa in acest proiect orice femei insarcinata care a implinit 4 luni de sarcina si care nu a depasit 7 luni si care doreste sa invete mai multe lucruri despre latura emotionala a acestei perioade din viata ei. Poate participa orice viitoare mamica ce vrea sa fie cat mai bine pregatita emotional pentru lunile de sarcina care i-au mai ramas, pentru nastere dar si pentru perioada dificila, chiar daca frumoasa, de dupa aparitia pe lume a copilului.

La aceste cursuri viitoarele mame pot invata cum sa faca fata ingrijorarilor excesive in ceea ce priveste sarcina, nasterea, perioada post – partum – daca se vor descurca cu tot (copil, sot, familie, curatenie, gatiti), daca vor fi mame bune, daca fac tot ceea ce trebuie, daca vor mai avea viata de cuplu, daca sotul lor le va mai acorda aceeasi atentie ca pana inainte de sarcina, daca vor mai avea o viata sexuala normala, daca vor mai avea un aspect fizic la fel de placut ca inainte de sarcina…

Ce implica participarea?
Participarea intr-un program de consiliere psihologica – mamicile vor beneficia GRATUIT de o interventie psihologica care urmareste ameliorarea starii emotionale a femeilor, oferirea unor alternative comportamentale care sa le fie de ajutor. Acest program urmareste modificarea factorilor care le impiedica pe mamici sa se bucure in totalitate de perioada prin care trec.

De ce as dori sa particip?
– Puteti beneficia GRATUIT de acest program.
– Pe parcursul programului veti primi o serie de materiale si informatii pe care le puteti utiliza nu numai in aceasta etapa a vietii ci si in alte momente dificile prin care va trebuie sa treceti de-a lungul vietii.
– Va puteti retrage in orice moment.

Confidentialitatea
Toate informatiile colectate in cadrul studiului (inclusiv cele referitoare la identitatea dumneavoastra) sunt supuse unor reguli stricte de confidentialitate. Toate informatiile colectate in cadrul acestui studiu vor fi utilizate doar in scopuri statistice, motiv pentru care nu este necesara dezvaluirea identitatii dumneavoastra. Aces studiu a fost aprobat de catre o comisie speciala a UBB care vegheaza la respectarea drepturilor participantilor la studii stiintifice.

Mai multe informatii
Daca aveti mai multe intrebari, nelamuriri sau v-ati decis deja ca doriti sa participati in acest proiect, ne puteti contacta la:
Psiholog Raluca Anton Tel: 0746 450 228, E-mail: ralucaanton@psychology.ro

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.