Consumul De Alcool In Timpul Sarcinii Afecteaza Sperma

Viitoarele mamici care consuma alcool in timpul sarcinii risca sa nu mai aiba nepoti din cauza problemelor de fertilitate pe care le induc bebelusilor de sex masculin.

Intr-un studiu care a inclus aproape 350 de barbati s-a observat scaderea numarului de spermatozoizi cu o treime la subiectii nascuti de mame care au consumat alcool in timpul sarcinii. Cercetatorii danezi au prezentat descoperirile la conferinta organizata de European Society of Human Reproduction and Embryology la Roma.

Odata cu scaderea numarului de spermatozoizi scade si fertilitatea unui barbat, deci va reusi mai greu sa conceapa un copil.

Recomandarile actuale permit consumul de cantitati mici de alcool in timpul sarcinii, dar pentru siguranta e mai bine sa se evite de tot. Abstinenta in cele 9 luni de sarcina nu este un pret mare pentru sanatatea viitorului bebelus…

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.