Copiii Romani au Probleme Cardiace + Video

Chiar acum sunt la capitolul cardiovascular la semiologie, dar la Clinica Medicala II, unde fac stagiile, n-am vazut nici un copil/adolescent care sa aiba probleme cardiace… probabil alte clinici se ocupa de tineri.

3 raspunsuri

  1. Eu lucrez in prezent in serviciul de anatomie patologica al clinicii Pediatrie I. Desi nu prea pot sa va spun despre cat de frecvente sunt bolile cardiace la copii (de la ele nu se primesc biopsii), am constatat o crestere a numarului de cazuri cu malformatii congenitale cardiace severe, chiar mortale.

  2. Dan…e adevarat asta am constatt si eu la spitalul clinic din oradea,apar frecvent malformatiile congeintale cu defecte de sept atrial si nu numai,spina bifida,hidro si microcefalie severa…pacat ca parintii ii abandoneaza dar cel mai pacat ca la noi nu prea se intervine chirurgical din lipsa de bani…

  3. in cj de obicei cazurile de copii ajung direct la clinicile de pediatrie sau la institututul inimii de aceea nu ii prea vedem.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.