Copil Nascut cu Creierul in Afara Craniului

Intr-un spital din sud-estul Turciei s-a nascut recent un copil cu palatoschizis (despicatura valului palatin), avand creierul in afara craniului. Parintii intampina dificultati in gasirea unui tratament adecvat din cauza lipsei de specialisti.

2 intrebari din partea mea:

1. De ce nu a fost detectat defectul din timp pentru a nu se ajunge la nasterea unui astfel de copil. Daca e sa fiu de-acord cu avorturile, cele medicale sunt singurele pe care le-as accepta. Adica bine ca se face chiuretaj la cerere doar pentru ca a fost greu sa foloseasca un prezervativ, dar in alte cazuri pastreaza sarcini care nu aduc nici un beneficiu copilului, parintilor sau planetei…

2. Daca prin absurd copilul ar avea constiinta si ar putea vorbi (repet, prin absurd), oare si-ar dori sa primeasca vreun tratament care nu ar face decat sa-i prelungeasca suferinta, pentru ca un astfel de caz nu s-ar putea vindeca niciodata…?

4 raspunsuri

  1. Probabil au stiut doctorii de situatie, si au vrut anume sa nasca femeia.. ca sa poata face studii pe copil..

  2. pai daca e afectiunea nu se vede la ecografie ? sau cum a spus si cel de sus medici au vrut sa se nasca , ca sa faca experimente pe el ??? ar trb sa se faca o ancheta pe tema asta …

  3. Mihai Bucovinean

    N-as baga mana in foc pentru faptul ca au stiut medicii diagnosticul dinainte de a se naste copilul.daca sistemul medical din Turcia e comparabil cu cel din Romania va asigur ca sunt sanse sa am dreptate.Mi-am facut practica la tara si am vazut mame ce se prezinta pentru luarea in evidenta in luna 6 sau 7.Sa nu uitam ca mai sunt si musulmani in Turcia,si nu prea cred ca la ei avortul e asa la moda ca la Romani(pana anul trecut nr.1 mondial urmata de Cuba si Vietnam,in prezent prima din Europa).Cazul prezentat e insa interesant si cu siguranta va fi intens studiat indiferent daca au stiut dinainte sau nu.

  4. in romania avem medici specializati care pot remedia cu succes probleme legate de malformatii maxilo-faciale dar cu cealalta problema nu stiu daca exista o rezolvare. nici nu vreau sa ma gindesc ce simt acei parinti disperati si prin ce chinuri va trece micutul care va fi supus unor experimente..

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.