Am abordat deja subiectul accesarii fondurilor europene de catre cabinetele medicale ca o solutie pentru cresterea competitivitatii pe o piata din ce in ce mai activa, de aceea ne-am propus sa prezentam un caz de afacere din domeniul medical care a beneficiat de pe urma acestor fonduri. Techno Doctor Endoscopy este un cabinet din Pitesti infiintat in 2006 al carui obiect de activitate este reprezentat de servicii de gastroenterologie si care in prezent este in curs de modernizare cu echipamente de ultima ora, gratie unei finantari europene in valoare de 575.000 lei. Doamna Dr. Cristina Neculcea, Administrator al societatii, ne-a povestit despre experienta accesarii fondurilor si ce a insemnat acest lucru pentru afacere:
„As putea spune despre afacerea mea ca reprezinta unul din cazurile de succes, prin prisma faptului ca am avut un proiect de finantari europene aprobat si implementat; proiectul vizeaza dotarea cabinetului cu aparatura performanta iar valoarea acestuia este de 575 000 lei. Dupa semnarea contractului de finantare am cautat pe internet informatii unde pot sa gasesc un credit-punte care sa ma ajute sa-mi implementez proiectul. Am gasit la Libra Bank ce ma interesa si i-am contactat telefonic, iar reprezentantii bancii au venit rapid si mi-au oferit consultanta si sprijin in obtinerea creditului. Creditul l-am obtinut la timp, incadrandu-ma in termenele impuse de contractul de finantare. Sunt foarte multumita ca am putut sa-mi modernizez clinica prin accesarea fondurilor nerambursabile cu suportul bancii care mi-a asigurat co-finantarea proiectului. Colaborarea cu Libra Bank a fost una pozitiva si o recomand tuturor celor care vor sa obtina un credit.” Cristina Neculcea, Administrator TECHNO DOCTOR ENDOSCOPY, Pitesti.
Prin intermediul Diviziei specializate de consultanta in accesarea fondurilor europene, Libra Bank consiliaza clientii in legatura cu sursele de finantare disponibile (fondurile europene post-aderare si programe guvernamentale), comunicandu-le in acelasi timp si variante de garantare a creditelor de catre institutii specializate. Variantele de finantare se pot concretiza in:
1) Credit de investitii – pana la 100% din valoarea contributiei proprii a solicitantului la cheltuielilor eligibile;
2) Credit de sustinere – prin care se finanteaza cheltuielile eligibile pana incasarea fondurilor nerambursabile de la Autoritatea de Management;
3) Linie de credit – prin care se finanteaza TVA-ul si cheltuielile neeligibile.
Pentru informatii suplimentare accesati http://www.librabank.ro/fonduri_structurale_medici/ sau trimiteti un e-mail la info@librabank.ro.
Nota: Acesta este un articol publicitar.