Creierul Femeilor Se Dezvolta Dupa O Nastere

Teoria conform careia memoria si ratiunea femeilor sunt afectate negativ in timpul sarcinii si imediat dupa a fost contrazisa de un studiu publicat in ultimul numar al jurnalului Behavioural Neuroscience.

Folosind metode imagistice, cercetatorii au observat ca materia cenusie creste in anumite zone ale creierului direct proportional cu implicarea mamei in rezolvarea problemelor bebelusului. In mod normal, materia cenusie nu se modifica la adulti decat in perioadele de invatare intensa, leziuni ale creierului, boli nervoase sau modificari semnificative ale mediului de viata.

Folosindu-se de imagistica prin rezonanta magnetica, masuratorile efectuate la 2-4 saptamani si la 3-4 luni au evidentiat modificari semnificative in zona hipotalamusului (implicat in motivatie), amigdala (implicata in recompensa si prelucrarea emotiilor), lobul parietal (implicat in simturi) si cortexul prefrontal (implicat in ratiune si judecata).

2 raspunsuri

  1. Nu inteleg, ce modificari semnificative ar fi putut observa?? Dar, ar fi bine sa fie asa:D

  2. pai citeste ultimul numar al Behavioural Neuroscience…intrebarea e inutila concluzia o tragi singur raportata la concluzia ta

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.