Cresterea Prevalentei HIV Datorita Unui Tratament Fictiv

BBC – Multi dintre tinerii pacienti HIV cred eronat ca s-a descoperit un tratament pentru acest virus, ceea ce alimenteaza numarul de infectii cu HIV.

Dr Veerakathy Harindra spune ca 1/4 dintre pacientii cu HIV pe care ii are cred ca deja s-a descoperit tratamentul care sa-i scape de virus.

Aceasta ii determina sa nu ia precautiile adecvate pentru a impiedica transmiterea virusului HIV.

In ultimii 6 ani numarul infectiilor cu HIV a crescut cu mai mult de 100%.

Dr Harindra, director la clinica de medicina genito-urinara Portsmouth, spune ca intre 20 si 25% dintre tinerii pe care ii consulta cred ca pot fi scapati de HIV.

Tratamentele medicale care ajuta infectatii cu HIV i-au determinat pe unii oameni sa aiba impresia gresita ca se pot vindeca complet de HIV.

Conform Terrence Higgins Trust, trust de caritate HIV, numarul oamenilor care au virusul HIV a crescut de la 30.000 in 2001 la 70.000 anul acesta.

Cercetarile efectuate in iulie sugereaza ca inca predomina ignoranta referitoare la HIV, mai ales intre tineri.

In esantionul de 1000 de oameni, mai mult de 20% dintre tinerii cu varste intre 18 si 24 de ani cred ca s-ar putea vindeca de HIV daca s-ar infecta.

In acelasi grup, aproape 1/4 dintre oameni cred ca prezervativele au orificii care permit trecerea virusului HIV.

Compania Internationala de Medicamente Merck a efectuat trialuri pentru un vaccin anti HIV care este vazut ca fiind unul dintre cele mai promitatoare in lupta anti Sida.

Merck a oprit testarile dupa ce vaccinul s-a dovedit a fi ineficient.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.