Cum Arata O Banca Biologica + Video

Marea Britanie a demarat un proiect prin care colecteaza informatii medicale si probe biologice de la 500.000 de voluntari pentru a putea face corelatii intre diferiti parametri, stilul de viata si riscurile diferitelor patologii.

Probele biologice recoltate (sange, saliva si urina) sunt prelucrate prin centrifugare, dupa care sunt stocate in UK Biobank, o banca de materiale biologice care contine 10 milioane de recipienti si eprubete marcate cu datele pacientilor pentru identificare ulterioara.

Voluntarii selectati trebuia sa fie suficient de tineri pentru a nu avea patologii care sa influenteze parametrii evaluati, dar si suficient de inaintati in varsta pentru a dezvolta diferite patologii intr-o perioada de timp acceptabila.

Sistemul medical din Regatul Unit este unic in lume, 98% din populatie fiind inregistrata electronic in sistemul medical national, ceea ce face ca urmarirea ulterioara a voluntarilor sa fie facuta prin cateva clickuri pe calculator.

In timp ce alte tari se ocupa de viitorul sanatatii populatiei, Romania continua sa investeasca in latura religioasa. Nu am sperante in petitii (cunosc astfel de initiative care au adunat zeci de mii de semnaturi, degeaba), dar mentionez o campanie care rezoneaza cu perceptia mea asupra viitorului Romaniei:

In plata domnului

Este vorba despre proiectul In Plata Domnului si il recomand spre analiza mai ales celor care nu stiu de viitoarea Catedrala a Mantuirii Neamului in valoare de 400 de milioane de euro, platiti din banii Statului, bani care nu ajung pentru mentinerea spitalelor pe linia de plutire.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.