Cum Se Investeste In Cercetarea Cancerului Cervical

Nu la noi, pentru ca noi nu existam in domeniul asta. Centrul de Cancer al University of Alabama at Birmingham (UAB) a castigat un grant de 11,5 milioane de dolari pentru a studia prevenirea si tratarea cancerului cervical.

Grantul se va axa pe vaccinuri anti HPV de generatia urmatoare. 3 dintre cele 4 vaccinuri experimentale anti HPV ale proiectului vor fi testate la UAB.

Parteneriatul grantului va finanta 4 proiecte principale:
Vaccin anti HPV bazat pe capsomeri L1 – un trial clinic de faza 1 va examina eficienta unui vaccin experimental care ar putea fi produs la costuri reduse si stocat la temperatura camerei. Acesta va fi comparat ca eficienta cu vaccinurile existente in momentul actual. Necesitatea unui astfel de vaccin vine din cauza tarilor slab dezvoltate unde programele de vaccinare sunt impiedicate de imposibilitatea pastrarii vaccinurilor (Silgard/Gardasil si Cervarix) la rece.

Nota: capsomerii sunt componente virale care alcatuiesc capsida, invelisul exterior al materialului genetic viral.

Vaccin profilactic anti HPV bazat pe proteine L2 – va continua testarea unui agent care tinteste o proteina a HPV numita L2 si care ar putea genera anticorpi impotriva a numeroase tulpini HPV.

Vaccin HPV genetic – vaccinul bazat pe ADN tinteste unele modificari produse la nivelul celulei dupa infectia cu HPV.

Vaccin genetic anti HPV administrat prin gene-gun – nu am intalnit niciodata echivalentul termenului „gene-gun” in limba romana, deci nu stiu sa-l traduc, dar il pot explica. Gene-gun este un dispozitiv care permite intruducerea materialului genetic intr-un nou organism. Materialul genetic este tras in celulele primitorului fiind incorporat in ADN. Vaccinul va fi examinat intr-un trail clinic de faza 1 prin care se va analiza o metoda de administrare fara ac. Administrarea vaccinului in derm a declansat un raspuns imun intens care ar putea creste efectul anti HPV.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.