Cum Se Investeste In Cercetarea Celulelor Stem

California Institute for Regenerative Medicine (CIRM) a anuntat o investitie de 37,7 milioane de dolari intr-un prim trial clinic pentru o terapie bazata pe celule stem embrionare umane.

Inca nu s-a publicat numele fericitei companii beneficiare, doar faptul ca se urmareste dezvoltarea unui tratament pentru leziunile medulare.

Conform protocolului trialului clinic, subiectii reprezentati de pacienti cu paralizie determinata de leziuni medulare vor primi doze crescande de celule progenitoare oligodendrocitice derivate din celule stem cu scopul de a stimula cresterea celulelor nervoase.

Una dintre primele atitudini adoptate de Obama a fost sa extinda cercetarea in domeniul celulelor stem peste limitele impuse de Bush, iar National Institutes of Health (NIH) este cel mai mare investitor in domeniu.

Noi cam la ce nivel suntem? In afara de tentativele aferente tratarii diabetului zaharat cu celule stem la Constanta (Prof. dr. Vasile Sarbu) s-a mai facut ceva recent?

In septembrie 2009 anuntam cu bucurie inaugurarea Registrului National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoetice ca sa vad in aprilie 2011 un comunicat de presa pe site-ul Ministerului Sanatatii in care anunta ca Registrul National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem va incepe sa functioneze, dar ce s-a intamplat intre timp?

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.