CyberKnife Pentru Cancerul La San

CyberKnife este un sistem robotic de radiochirurgie folosit in tratarea tumorilor maligne sau benigne prin distribuirea cu mare precizie a unor fascicule de radiatii direct in tesutul tinta. A fost folosit cu succes in cazul cancerului la prostata, plaman, creier, maduva spinarii, ficat, pancreas si rinichi, iar acum a inceput un trial clinic pentru a studia eficienta CyberKnife in cancerul la san.

Trialul clinic indexat de ClinicalTrials.gov sub NCT01162200 si-a recrutat prima pacienta care va beneficia de un tratament cu rezultate cosmetice imbunatatite, expunere diminuata la radiatii intr-o perioada mai scurta.

In loc de 6,5 saptamani de radioterapie postoperator, cum este in cazul radioterapiei clasice, pacienta a avut nevoie de mai putin de 2 saptamani in care a fost expusa la 5 sedinte de cate 90 de minute cu CyberKnife.

Radioterapia postoperatorie este necesara pentru a distruge eventualele celule canceroase ramase dupa operatie cu scopul de a preveni recidivele cancerului la san.

Studiul actual va include 45 de paciente, iar concluziile vor fi trase dupa 10 ani de urmarire postoperatorie.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.