Date Noi De La Anca Stefan

Anca Stefan de la Asociatia REACT mi-a trimis un email cu datele despre campania amintita ieri (O sansa pentru viata) spunand ca acestea sunt informatiile corecte, nu cele publicate de SanatateaTV. Mai jos este continutul emailului:

Buna,
Asa cum iti spuneam si la telefon informatiile corecte despre „O sansa pentru viata” sunt:
Programul national de donare de sange „O sansa pentru viata” se desfasoara in 15 orase din Romania si cuprinde 4 sesiuni nationale de recoltare sangvina. Pana acum, au avut loc 2 sesiuni nationale in urma carora au donat 8669 de persoane, recoltandu-se 3600 de litri de sange.

A doua sesiune a campaniei, desfasurata in perioada 20-24 octombrie a inregistrat urmatoarele rezultate:
Numar donatori la nivel national: 5275
Numar donatori in Bucuresti: 633

Am rugamintea sa modifici informatiile de pe blogul tau in cel mai scurt timp posibil.

Ai in atasament comunicatul de presa care a anuntat campania. Comunicatul de presa cu rezultatele finale si cu rezultatele studiului national „Motivatia si comportamentul donatorilor de sange” vor fi publicate oficial in conformitate cu strategia de comunicare a campaniei.

Fotografii de la aceasta a doua seiune gasesti aici: http://www.flickr.com/photos/28820108@N07/page2/ si in curand si pe situl campaniei: www.pentruviata.com

In alta ordine de idei, sincer, ma bucur ca studentii din Cluj sau din Bucuresti organizeaza campanii de donare de sange. Frumos, felicitari! Sunt zeci de alte organizatii studentesti care fac si ele acelasi lucru pentru studentii lor.

Nu vad cum o organizatie aduce un prejudiciu alteia in conditiile in care 98% dintre romani nu doneaza sange… nu inteleg cum poti sustine ca doar o data la 72 de zile poate fi organizata o campanie de donare sau ca o organizatie ar trebui „sa tina cont” de activitatile alteia, in conditiile in care fiecare targeteaza alt public… A, ca o persoana poate dona doar la 72 de zile, de acord, dar asta nu inseamna ca doar o data la 72 de zile ar trebui organizate campanii de donare de sange… Este absurd!

Programul national „O sansa pentru viata” nu este o campanie studenteasca, nu vizeaza studentii medicinisti ca public principal.

Documentul atasat: Campanie REACT (cine nu reuseste sa-l deschida sa incerce WordPad, doar asa merge la mine).

N-am scris nicaieri ca o organizatie aduce alteia prejudiciu, cum n-am spus nici ca ar trebui organizate campanii la 72 de zile (doar la intervale de 72 de zile poate dona aceeasi persoana, acelasi lucru am zis si eu), dar imi mentin parerea ca intre campanii ar trebui sa fie o colaborare in sensul stabilirii unui program pe parcursul anului – iar ca motiv principal: evitarea suprapunerilor care nu fac altceva decat sa scada din randamentul mediatizare/rezultate.

Programul national „O sansa pentru viata” nu este o campanie studenteasca, nu vizeaza studentii medicinisti ca public principal.

Sunt curios si as vrea o estimare a procentului reprezentat de studenti (dintre donatori), daca nu se poate nu insist, dar din ce vad eu in poze as zice ca peste 80% au fost studenti.

Conform noilor rezultate, in tara a fost o medie de 75 de donatori / zi / centru, iar in capitala ~130 / zi. Daca asa a fost si rezultatele sunt reale nu pot decat sa va felicit si sa va urez succes in continuare!

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.